Linoljefärg

Svensk linoljefärg

Det självklara valet

Ring & beställ

Redan på 1700-talet målades byggnader, snickerier och möbler med linoljefärg. Linoljefärg består av pigment och linolja, alltså en mycket naturlig målarfärg som historiskt sett har varit den dominerande i vårt land.

För den som är intresserad av kultur- och byggnadsvård är linoljefärg ett självklart val. Behåll karaktären på gamla fasader, fönster, spegeldörrar och lister med våra linoljeprodukter.

Varför ska jag välja linoljefärg?

I byggnadsvårdssyfte

Om du har ett gammalt hus med vackra spegeldörrar, breda lister och andra trädetaljer så är linoljefärg det traditionella valet. Du får en tunn yta som på ett vackert sätt framhäver stuckatur och spegelramar. Dessutom tränger linoljefärgen bättre in i träet än vanlig färg, och flagnar inte.

Ur miljösynpunkt

Linoljefärg består av rå linolja och färgpigment – inget annat. Man kan späda färgen med balsamterpentin (som framställs av tall). Färgen är miljövänlig och orsakar inte allergiska reaktioner. Dessutom är vår linoljefärg tillverkad av vår egna linolja – producerad i södra Sverige.

För dess skyddande egenskaper

Linoljefärg kan användas både inomhus och utomhus och skyddar bra mot svamp och mögelangrepp, samtidigt som den andas och är vattentät. Färgen är också mångsidig. Du kan måla på trä, metall, sten och puts.

Prisvärt med linoljefärg

Eftersom linoljefärg är dryg, blir kostnaden ungefär densamma som att använda andra vattenbaserade målarfärger.

Linoljefärg från Boställets Lin

Från vår egen produktion av linolja tillverkar vi linoljefärg, som vi blandar med olika färgpigment.
När du köper vår färg så får du en svensk, närproducerad linoljefärg som ditt hus kommer älska.

Kontakta oss

Röd linoljefärg

Linoljefärg i den klassiska faluröda nyansen passar perfekt för målning av gamla torp, stugor och mangårdsbyggnader. Också fin som snickerifärg på foder, dörrar och lister.

Svart linoljefärg

Svart linoljefärg passar för målning av gamla portar, dörrar eller fasader. Ger även ett vackert utseende på moderna hus.
Linoljefärg sjunker fint in i träet och skapar en tålig yta.

Vit linoljefärg

Välj vit linoljefärg när du ska måla stugknutar, fönsterfoder, lister, dörrar och mycket mer. Passar förstås också bra som snickerifärg eller för målning av hela fasaden.

Balsamterpentin

Vi erbjuder också balsamterpentin som används vid utspädning av linoljefärg till önskad tjocklek. Fungerar även bra för penselrengöring.